ДПС предлага ДДС-то за бебешките млека, пюрета и пелени да падне

...
ДПС предлага ДДС-то за бебешките млека, пюрета и пелени да падне
Коментари Харесай

ДПС предлага 9% ДДС за бебешки храни и памперси

ДПС предлага ДДС-то за бебешките млека, пюрета и пелени да падне от 20% на 9%. Намалението ще важи за детските храни за деца до 3-годишна възраст, както и за детски фармацевтични артикули, в това число памперси. Такива ремонти са импортирани сред първо и второ четене на закона за ДДС от депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски и Йордан Цонев, както и от водача на партията Мустафа Карадайъ. Мотивите им - това ще направи по-достъпни храните и фармацевтичните артикули за повече фамилии.

Депутатите желаят в Закона за налог добавена стойност да се сътвори ново Приложение 4, което да посочва кои храни и детски фармацевтични артикули ще се таксуват с по-нисък налог. Според приложението им това са приспособени бебешки млека, прахообразни каши за бебета или за дребни деца, хомогенизирани зеленчукови или плодови пюрета в съдове с чисто тегловно наличие, ненадвищаващо 250 грама. Включени са още и пюретата от месо, риба, зеленчуци, плодове или ядки с тегло до 250 година

По предварителни оценки решението няма да изисква спомагателен финансов запас и няма да докара до по-голяма административна тежест. Приходите от бюджета няма да спаднат повече от 40 млн. лева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР